Nøtteknekkeren

Et samarbeid med dirigent Kjell Seim, Sandnes Symfoniorkester, Sandnes Opera og Operettekompani, og Den Norske Opera & Ballett

Nøtteknekkeren er eventyrballetten  basert på E.T.A Hoffmans fortelling om Nøtteknekkeren og musekongen, med musikk av Peter Tsjaikovskij. Den ble uroppført i 1892 i St. Petersburg og er blitt en av verdens mest kjente balletter. Den oppføres rundt juletider på flere teater og operascener i hele verden og appellerer både til barn og voksne.

Berit Aarrestad har hatt regien ved forestillingen i Sandnes Kulturhus i 2011 – 2013 – 2015. Forestillingen er i ferd med å bli en kjent og kjær juletradisjon også i Sandnes.

Vi møter familien diplomatfamilien Stahlbaum under de siste forberedelsen julaften. Blant gjestene som kommer er den mystiske Onkel Drosselmeyer oghans  presanger er det alltid knyttet store forventninger til. Denne julaften er det Clara, ballettens hovedkarakter,som fårs en Nøtteknekkerdukke. Den ser ut som en helt vanlig dukke, men om natten når klokken i stuen slår tolv slag, begynner mystiske ting og skje.

Nøtteknekkeren er førjulseventyret hvor Clara drømmer seg bort og    publikum får møte dukker, snøfnugg, sukkertøy og tinnsoldater. De er  Alle blitt levende og danser sammen med Snødronningen, Sukkertøyfeen og Nøtteknekkerprinsen. Om alt bare var en drøm gjenstår å se…

Medvirkende er solister fra Den norske Opera & Ballett, Maiko Nishino, Nora Svenning, Sigmund Hegstad og Erland Auestad Danielsen. Sandnes Symfoniorkester, Sandnes Opera og Operettekompani, studenter og elever fra danselinjene ved Universitet i Stavanger, videregående skole og kulturskolene i regionen.

Regi
Berit Aarrestad
Dirigent
Kjell Seim
Kostyme / scenografi
Ragnhild Thordahl
Produsent
Henrik Melson Edvardsen