Rockeoperaen Tommy

The Who sin legendariske rockeopera Tommy.

I samarbeid med dramaturg Nina Helen Godtlibsen, scenograf og kostymedesigner Terese Arildsdatter Riis og musikalsk leder John Lilja.

The Who var et av de første konsept bandene i vår historie, kjent for sin kraftfulle rockemusikk og visuelle show med gitar knusing og innovativ bruk av lyseffekter på scenen.

Jeg lot dette være utgangspunktet for vår oppsetning av Tommy. Musikken og bandet var det sentrale i forestillingen. Publikum ble tatt med på en musikalsk og visuell reise, inn i en “twisted” virkelighet. Det meste foregikk inne i hodet på Tommy, musikalens narrative figur og hovedkarakter.

Etter en traumatisk hendelse i barndommen opplever Tommy gjentatte svik fra miljøet han vokste opp i. Han flykter innover og blir fanget ”i sin egen verden”, før han til slutt frigjøres og blir hyllet som den store pinnballmester.

Midt i all sin suksess begynner han en indre reise. Hvor kommer han fra og hvordan kom han dit han er i dag?

Musikk og sangtekster var av Pete Townshend og manus av Pete Towshend og Des McAnuffs. Film var også i denne oppsetningen en sentral del av forestillingens visuelle virkemidler.Filmklippene ble projisert på lystavler i scenografien med tydelige referanser til vår tids rockekonserter og live event. Filmene var en blanding av forhåndsinnspilte opptak og direkte ”live” -opptak fra scenen og fungerte visuelt kommenterende til handlingen.

Medvirkende var elever ved St Svithun vgs i musikk, dans og drama.

Regi
Berit Aarrestad
Musikalsk leder
John Lilja
Dramaturgi
Nina Helen Gothlibsen
Koreografi
Sine Isaksen Knudsen
Scenografi /  kostymedesign
Terese Arildsdatter Riis
Vokal instruksjon
Ådne Sæverud
Kor instruksjon
Kateryna Ustyantseva
Foto
Fredrik Refvik og Roy Storvik