Ventetider

Et samarbeid med Stavanger 2008, Europeisk kulturhovedstad, Rogaland Teater, komponist  Pål Asle Pettersen, dramaturg Nina Helen Godtlibsen og skuespillere Johannes Johner og Svein Harry Schøtter Hauge.

Ventetider var et teaterprosjekt initiert av kunstnerisk leder Mary Miller i Stavanger 2008, Europeisk kulturhovedstad. Gjennom prosjektet Nordsjøen under Stavanger 2008 ønsket en å utforske relasjonene mellom den norske kystkulturen og da spesielt Rogaland og vestkysten av skottland og Nord- England.

15 april 1908 legger dampskipet ”Amazone” ut fra havnen i Stavanger for å dra til havet utenfor Island. Hundre år etter gjør en mann seg klar for nok en tur ut på plattform i Nordsjøen. Ingen av turene går som planlagt og sammen danner de utgangspunktet for en slektskrøniker om liv og skjebne for en familie med havet som arbeidsplass

Dramatikken var nyskrevet og tok utgangspunkt i det nådeløse livet på havet og for de som er hjemme på land. Forestillingen hadde en episk dramaturgi hvor vi fulgte to parallelle historier, en fra 1908 og en fra 2008. Ventetider handlet om dem som sitter igjen hjemme, de som lever i uvisshet og som venter.

Medvirkende : Skuespillere Johannes Joner, Svein Harry S. Hauge, Elisabeth Berg og barn fra Byfjord skole.

Regi
Berit Aarrestad
Dramaturgi og tekstutvikling
Nina Helen Godtlibsen
Komponist
Pål Atle Pettersen
Manus
Olav Hovde og Jone Kleppa
Foto
Tove Elin Berg